Twee artikelen voor MODINT Magazine

fbDeze week verscheen het MODINT online magazine op Flipboard. In dit magazine staan twee korte artikelen van onze hand. Ze zijn ook te lezen op de MODINT-website.

Slaafse nabootsing

Éen artikel gaat over slaafse nabootsing in de fashion. Recentelijk is in een rechtszaak weer gebleken dat je namaak soms toch juridisch kunt aanpakken, ook als er géén sprake is van merkinbreuk of van imitatie een origineel ontwerp. Wanneer dat kan lees je hier.

Winkelinrichting als merk

Apple StoreInteressant voor retailers en winkelketens is de Apple-zaak, waarin een winkelinterieur als merk aan de orde was. Het blijkt mogelijk te zijn om een tekening van een winkelinrichting als merk te laten registreren. Lees meer daarover hier.

 

About evertvangelderen

Evert van Gelderen is advocaat & partner bij Banning Advocaten. Hij is specialist in het intellectueel eigendomsrecht. Hij houdt zich onder meer bezig met de bescherming van kleding, schoenen, sierraden en merken, het aanpakken van namaak en het opstellen van contracten (algemene voorwaarden, licenties, in- en verkoopcontracten, agentuurovereenkomsten). Contact opnemen? : E: e.vangelderen@banning.nl.
This entry was posted in Algemeen, Distributie, franchise, agentuur, Intellectuele Eigendom and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.